NÅR FRYGTEN FOR AT TABE
BLIVER STØRRE END LYSTEN TIL AT VINDE

NÅR FRYGTEN FOR AT TABE <br> BLIVER STØRRE END LYSTEN TIL AT VINDE


Hvad er det, der skiller millionæren fra lønmodtageren? Elitesportsudøveren fra amatøren? Den lykkelige fra den forpinte? Nogle tror på at det er held og skæbne og andre vil sige det er hårdt arbejde.

Hvis du tror på held, så er der ikke nogen grund til du læser videre. Min overbevisning er, at der altid er en mulighed for at gøre noget anderledes – og den eneste, der kan gøre noget ved det, er dig.

Hvis du gør som du altid har gjort, får du det samme som du altid har fået, det er ligeså sikkert som, at en taber altid har en undskyldning for, hvorfor han ikke har succes. 

Så hvor fanden starter vi, hvis vi ønsker mere for os selv?

Del 1: Gør noget!

Det. Starter. Med. At. Gøre. Noget. Et eller andet. Gå derud, hvor det kilder lidt, faml lidt i blinde. Der er ikke nogen præcis opskrift på succes, men gør dig selv den fucking tjeneste at gøre et eller andet, der stemmer overens med den du ønsker at være og det du gerne vil stå for.

Hvis dit udgangspunkt er forandringsvillighed, så er du godt på vej mod aktivt at bringe dig selv mod dine største mål (læs mere om hvordan du sætter dig mål og når dem med simple vaner her).

Selvom du er forandringsvillig tager det potentielt timer, dage, uger, måneder, ÅR, før dine største mål og drømme går i opfyldelse, men hvilken tilfredsstillelse det er! Har du nogensinde stolt set tilbage på noget du selv har udrettet? Hvis ja, så kender du også følelsen. 

Så gå ud og GØR NOGET for at starte din rejse og din læring, frem for at finde på forskellige uafhængige undskyldninger, du ikke har indflydelse på alligevel. Peg ind ad i stedet for. Hvis du lader eksterne omstændigheder bestemme over dine resultater, er det meget enkelt… Du ser ingen resultater, at all

Og det er ikke det vi ønsker, er det? Nej vel? Men hvis vejret, censoren, naboen, læreren, veninden, mor og far, regeringen, kollegaen og din lønsats er problemet, hvordan skal du så nogensinde komme til at opnå de ting du ønsker for dig selv? 

Disse eksterne omstændigheder er mere eller mindre påvirkelige (det kunne vi tale om i dagevis), men det handler i virkeligheden om din tilgang til dem, dine interne omstændigheder. Hvilke tanker lader du florere i dit hoved? Hvordan tolker og takler du den kommentar du fik med på vejen af din mor? Og hvor længe får den lov at hænge ved? Og hvad med din kollega? Fik hun lige trykket på dit ømme punkt? 

Hvis du gerne vil vide mere om hvad du præcist kan gøre for at påvirke disse eksterne omstændigheder på en positiv måde og samtidig få et selvtillidsboost og møde nye, friske mennesker, kan du læse om En Vinders Kropssprog med Jesper Bergstrøm her

Hvad du kan gøre lige nu

 • Prøv at Google (det lyder måske simpelt, ikke desto mindre er det en undervurderet ressource):
  • Find en bog, der behandler det, du har lyst til at blive god til
  • Find et foredrag eller en biografi med en ekspert inden for området
  • Opsøg mennesker, der har gjort det før dig
  • GÅ EFTER DET DU VIL HAVE!

Disse videnskilder kan være en stor hjælp til at klarificere vejen foran dig og gøre det usynlige synligt – og samtidig give dig en essens af, hvor og med hvad du kan starte.

Del 2: Fejl dig frem

Hvad er forskellen på dem, der når stjernerne og dem, der ikke tør drømme om det selv samme? Forskellen ligger i antallet af forsøg – ofte er tilfældet at vinderen har fejlet langt flere gange end den taberen nogensinde har prøvet.
Hvem kan nogensinde stoppe dig, hvis du bliver ved og ved og ved og ved? Det er nemlig rigtigt - ingen. Det er vigtigt at nævne, at vinderen også oplever fiasko og nederlag - vinderen er ikke imun. Når tingene ikke går som forventet forbindes det meget naturligt med skuffelse og frustration, men hvorfor giver vinderen ikke op? Fordi vinderens tilgang til fejl er anderledes end taberens - fejl er vundet erfaring og et nyt udgangspunkt. Henry Ford har meget smukt sagt ”failure is just the opportunity to begin again, this time more intelligently”.

Når et forsøg eller begivenhed ikke går som du havde forestillet dig, så råb ”OG HVAD SÅ?”. Den erfaring du får ud af et ringe resultat, kan ikke købes nogle steder. Og det er det, som er så pisse FEDT, for lige dér har du vundet så meget uvurderlig erfaring, der med garanti bringer dig tættere på dit mål! HURRA! 


If all else fails, så prøv da lige pyt-knappen nedenfor:


Adoptér denne mentalitet og frygten for at "fejle" vil blive langt mindre og det vil ultimativt medføre, at det er betydeligt nemmere at fokusere på de ting, der styrker dig. 

Du er allerede nået langt hvis du kan opfatte dine "fejltagelser", som vigtig læring, der gør dig klogere og bedre. Du vil mærke, at du ikke bliver slået ud, men blot hurtigere kommer tilbage i et mindset, hvor du er fuldstændig hungrende for gøre hvad der skal til!

Så drop why-me-mentaliteten og prøv med ”TRY ME, IS THIS ALL YOU’VE GOT?!” i stedet for.

Vi har alle stået i en situation, hvor alt har syntes uoverkommeligt og det hele var ren modgang. Du, jeg og alle andre mennesker i hele verden, har alle oplevet modgang i en eller anden grad, der uanset perspektiv, har synes hårdt. Heldigvis for du, jeg og alle andre… SÅ GÅR DET OVER. Det gør det altid.

Acceptér, at tingene ikke er perfekte og, at det kan være (fucking!!!!) hårdt at befinde sig i, men vid, at det bliver anderledes på et tidspunkt – hvis du altså GØR noget for det og vælger at se på mulighederne fremfor forhindringerne.

Læs om min erfaring nedenfor:

Som springrytter skal man øve sig konstant og gerne eje flere heste for at være på toppen. Jeg havde én og, mildt sagt, var mine resultater ikke tilnærmelsesvist gode nok til de forventninger og ambitioner jeg havde for mig selv og min passion. Jeg var i flere år (!!!) frustreret over, at det gik skidt og forstod ikke hvorfor mor og far dog ikke bare kunne smide smide penge efter en eksklusiv mentaltræner eller købe en bedre hest til en sekscifret pris. Det tog så lang tid inden jeg kunne forstå og acceptere, hvordan situationen var i det øjeblik. Jeg indså det siden hen og tænkte: 

Der kommer ikke nogen fucking tryllefe og banker på min dør med en ny hest, en bunke penge og gode resultater.
Hvad fanden vil du gøre ved det?

Det var denne tanke, der fik mig til at sætte tingene i værk. Jeg var godt klar over, at det ikke var en mulighed at give op, det ville og vil jeg for alt i verden ikke have hængende over mig. Min nye tilgang til problemet gjorde, at jeg med det samme kunne tænkte progressivt og rent faktisk finde min egen måde at komme fra A til B. Jeg åbnede øjnene og kom i tanke om alle de ressourcer jeg havde til rådighed. Jeg havde jo masser af plads i stalden, en stor hestelastbil, et ridehus, en dygtig træner og et netværk af mennesker, der altid er parate til at hjælpe mig. Så hvad gjorde jeg? Jeg kontaktede selvfølgelig alle dem med et endnu større netværk end mig selv, jeg kontaktede folk på nettet, alle sammen så jeg kunne få lov at tage deres heste i ridning mod en sølle kontrakt på, at jeg ville få en skilling, når hestene engang blev solgt. Det arbejde som folk normalt får flere tusinde kroner for om måneden, gjorde jeg nærmest gratis. Jeg gjorde det, og jeg blev ved og ved og ved. Jeg satsede tilmed hele min opsparing på en anden hest, uden nogle løfter for fremtiden. MEN! Det gav mig jo pludselig mulighed for at øve mig på 4-6 heste om dagen frem for 1! 

Jeg åbnede øjnene og udnyttede de muligheder jeg havde og stille og roligt begyndte resultaterne også at melde sig. På mange forskellige niveauer. Trods dette, var der stadig store bump på vejen forude. Det værste var absolut, da søde Rocky, på kun 4 år, døde lige for øjnene af mig på under fem minutter på stævnepladsen. Fuldstændig svimmel og med flere liter blod løbende ud af næseborene, faldt han om og var væk. Min lille kammerat, som jeg havde været så taknemmelig for og brugt så mange timer med, lå bare der og det eneste jeg i min hulk, kunne sige var ”han kan jo ikke bare dø, han kan jo ikke bare dø, han kan jo ikke bare dø!”, alt i mens en fremmed dame holdt om mig og prøvede på at få mig til at se væk. En rytters værste mareridt, blev virkelig til virkelighed. 

Forfra igen.

Jeg havde blot besluttet mig for, at jeg ikke længere ville acceptere at noget stod i vejen for, at jeg kom til at opleve de ting, jeg ønskede for mig selv. Efter denne ubeskriveligt forfærdelige dag, gik jeg hjem og kæmpede videre med det, der var tilbage. Det, som siden hen bragte mig til nogle fantastiske oplevelser og mit livs bedste sæson.

Set tilbage, var der mange ting, jeg skulle og kunne have gjort anderledes – det er jo netop det, der er med fejltagelser, der bliver til erfaringer. Så mange ting kunne have være undgået og alligevel kan jeg med hånden på hjertet sige, at jeg på INGEN måde ville have været foruden. Jeg kan i sandhed blive bekymret for de personer, som får i hoved og røv! Hvordan skal de nogensinde blive rustet til at klare sig og tænke selv?

Hvad du kan gøre for at ændre dit mindset lige nu

 • Husk på en situation, som du syntes var et kæmpe nederlag
  • Det kan være du tænkte ”FORHELVEDE! Hvorfor kan jeg aldrig præstere når det gælder!” eller ”jeg er endnu engang fuldkommen utilstrækkelig!
 • Forestil dig, at du spørger dig selv følgende:
  • Hmm… Okay, dette gik ikke som håbet. Hvad kan jeg gøre bedre til næste gang?
 • Hvis du her tænker "jamen jeg har gjort ALT, jeg kan ganske enkelt ikke gøre noget bedre", så tro om igen.
  • Undersøg, hvor du kan finde viden omkring din problemstilling
  • Skal du bruge en sportsspykolog? Skal du snakke med en, der har gjort det før dig? Skal du kontakte en personlig træner?

Gør nu hvad, der skal til. Vær villig til at strække dig. Jeg har snuppet en overbevisning fra en nær veninde, der lyder: "Vindere gør, hvad der skal til". 

Tænk over det. Vindere har ikke hvad der skal til, de GØR hvad der skal til.


Ældre indlæg Nyere indlæg

Skriv en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes inden de bliver offentliggjort.